Mimoun Mokhtar

Ik Mimoun Mokhtar, 43 jaar, woon sinds 2014 met mijn vrouw Asmaa in de mooie deelgemeente Eppegem naast de school De Waterleest waar mijn dochtertje Mayssa (4) haar allereerste schooljaar gelopen heeft.

Geboren te Brussel als zoon van een Vlaamse moeder en uitheemse vader ben ik opgegroeid in Grimbergen, mijn sociaal sportieve karakter heeft er echter voor gezorgd dat ik actief was in tal van Zemstse sportverenigingen, vnl. zaal- en veldvoetbal. Nu ben ik nog steeds actief als voetballer bij de veteranen van KCVV Elewijt. Tevens heb ik een groot sociaal netwerk opgebouwd in Vilvoorde door al de schooljaren die ik er gelopen heb, er eveneens actief was in de sport en er op de planken gestaan heb als acteur bij de toneelgroep 'De Rederijkerskamer De Goubloem'

Mijn studies geografie aan de VUB, het vele reizen (waaronder een trans Siberische treinreis door Rusland) en mijn passie voor de luchtvaart hebben ervoor gezorgd dat ik al 17 jaar professioneel actief ben als luchtverkeersleider op de luchthaven van Zaventem.

Mijn ideologie over gelijke rechten en plichten voor alle werknemers hebben mij ertoe gebracht om in 2010 verkozen te worden als bestuurslid van BGATC (Belgian Guild of Air Traffic Controllers) en vervolgens, sinds 2012, bestuurslid te worden van ATCEUC (Air Traffic Control European Union Coordination), het overkoepelend orgaan dat de rechten verdedigt van alle Europese luchtverkeersleiders.

Als bestuurslid van ATCEUC ben ik bekommerd met de huidige klimaatproblematiek, het opkomend neoliberalisme en de huidig gepaard gaande technologische evolutie; logischerwijs staat de luchtvaart dan ook meer en meer op politieke agenda's. Ik streef dan ook voor evolutie maar wel in een leefbare wereld dat iedereen op een gelijkwaardige wijze ten goede komt.

"De filosofen interpreteren de wereld; waar het op aan komt is haar te veranderen" - Karl Marx